< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Možda nikada nećete probati moju kuhinju ali će vas uvek zanimati šta imam da kažem
____________________________________

____________________________________
Domaćica i neki od boljih postova iz daleke prošlosti

Domaćica u Parizu
Domaćica i prosjaci
Domaćica i Nova 2006
Domaćica u Bratislavi II
Domaćica u Bratislavi I
Domaćica o televizijskom programu
Domaćica o dnevnoj politici II
Domaćica na moru IV
Domaćica na moru III
Domaćica na moru II
Domaćica na moru I
Domaćica na EXIT-u 2005
Domaćica na EXIT-u 2001
Domaćica za volanom
Domaćica i njena osebujna spoljašnjost
Domaćica i blogocoolerske liste
Domaćica i Evrovizija
Domaćica i članak sa kojim je dospela na naslovnu stranicu blog.hr
Domaćica o poštama i zašto ih mrzi
Domaćica o dnevnoj politici I
Domaćica i nepozvani gosti
Domaćica i Branko Kockica
Domaćica i holandski studenti
Domaćica u kozmetičkom salonu
Domaćica u Albaniji
Domaćica i drug Tito
Domaćica o zvezdama koje su svi jedva čekali da zaborave
Domaćica i institucija braka
Domaćica i udžbenička problematika
Domaćica i njena iskušenja na putu ka fakultetskoj diplomi
Domaćica i porodica Milošević

Uz pomoć Hala njušim:



Manualno posećujem sledeće fellow-Srbiće:

Azizamku
Beogradoholika
Jelo i ostalo
Kanidju
La Laru
Markomaniju
Natty
Ostap Bendera
Sibonija
TV blog
Fiesty Kitten
Shoshona

I drag mi komšiluk:

Big Mamu
Beštijicu
Blogistiku
bugenviliju
Chipi Chipsa
Cranberrie
diverzanta
divljakušu
draguljčeta
Espadrilu
Egotripp
Jade
Jazzie
Kulericu
Ma kaj got
Neve-neru
Odu jagodi
Parah dox
Rabljenog političara
Ribca
Riječanku
Skalicha
Utvaru iz pakla
Yellenu
YogaGirl
i druga Tita, naravno

Autentična ili ne, naša Belle de jour

Image Hosted by ImageShack.us


Blogovi mojih real-life drugara iz prijateljskih i svrstanih zemalja:

Bettina
Tommi Laitio

U suzama su nas izgleda napustili:

Bankrobber
Cookie
Oko promatrača
Pastoralna kupusica
Pinacolada
Poetik
Portobello Belle
URLanje

Image Hosted by ImageShack.us

I ja bedz za trku imadem!


online


___________________________________

rijama@yahoo.com
___________________________________

Moj vodič kroz teskobe svakodnevnog života

Žal za mlados'

Pop Boks
Leksikon YU mitologije

Na poslu je dosadno? Zabava je one click away

SpaceJap
Apsolutni hit
Najbolje otkriće trash patrole
Dobra reklama govori sto jezika
Nešto actually korisno

Linkz to my hall of cool

Vincent Price
Peter Sellers
Michael Caine
Peter Greenaway
Matori seronja koji mi je još uvek drag
The Housemartins
Billy Bragg
They might be giants
Jeff Buckley
The Faint
James
Kings of Convenience
4AD klika
Inspirativni tepisi
Delboy and Rodney Trotter


Rođendan, kažeš?

Rođendan mi je prošao a na poklon mi niste kupili:

Knjige

John Fisk "Popularna kultura" (izdavač Clio)
Vida Ognjenović "Put u putopis"
Sue Towsend - bilo koji od nekolicine dnevnika Adriana Mole-a
P.G. Woodhouse "Jutro donosi radost"
P.G. Woodhouse "Hvala ti, Dživse"
Oto Oltvanji "Crne cipele"

A o ovome ni da ne govorimo ..

USB kabl za moj telefon
Jednu dobru masažu
Biotherm mleko za telo (da, ono sa limunom)

..::Domaćički shit-lit::..
26.05.2005., četvrtak
Ličnost u žiži: Ja.

Kao što ne pretpostavljate, ovo će biti jedan od onih postova koji su napisani iz dva razloga: kako bi se maknuo prethodni tekst koji je, iako neloš, pomalo passe i kako bi se izvršila flagrantna self-promocija u vidu ispraznog naklapanja o dosadašnjim blog iskustvima te nekim planovima za bližu i dalju budućnost.

Pogađate, prvenstveni povod za ovaj tekst jeste moje ranijepomenuto uznapredovanje na blogocoolerskoj lestvici. Sada ćete sigurno pomisliti da vam predstoji čitanje brojnih rečenica o novopronađenom smislu života ali ne. Jedino što se od tada promenilo jeste da imam nešto više čitalaca i nešto više onih koji smatraju da je potrebno dodatno naglasiti da sam iznimno zatupasta. Ostalo je sve po starom.

Ovih dana po raznim blogovima čitam još raznije stavove o blogocoolerskim listama. Moj lični stav je: ----- (prazno) -----. Sa jedne strane, na ovom domenu zaista ima puno blogova koji po svim kriterijumima odskaču od ostalih i koji zaista zaslužuju da budu istaknuti za primer ostalima. Sa druge strane, ti blogovi uglavnom nisu na blogocoolerskim listama. Bez namere da ulazim u uređivačku politiku, na ovim se listama ponekad nalaze i iznimno nezanimljivi, nekorisni, neduhoviti, neinformativni i nerado čitani blogovi. Kažem ponekad, jer ima i onih drugačijih.

Da sam urednik (kao što nisam) na takve bih liste uglavnom stavljala novije blogove koji imaju potencijala da se razviju u nešto zaista dobro. Let's face it, takva ti je vrsta publiciteta najpotrebnija kada si na početku i kada ti je stvaralački entuzijazam na najvišem mogućem nivou. Kasnije već stekneš svoj čitalači kružok koji se vremenom uglavnom samo proširuje tako da možebitno osećaš manju potrebu za okolnim (samo)reklamiranjem. U skladu sa ovim, iako će ovo mnogima saterati dva prsta niz grlo, kao pozitivnu ocenjujem odluku uredništva da se malo podrobnije pozabavi reklamiranjem tekstova sa fresh liste. Priznajem, realizacija još uvek zakazuje tako da ponekad moramo da gledamo stvari tipa "kako sam vezala mamu za stolicu" ili "Blogomobil uslikao puža" no, u želji da preskočim uobičajeni cinizam, practice makes perfect, što mi ostavlja nadu da će se tu tek naći neki tekstovi vredni pažnje.

Kada već spomenuh dva prsta u grlu, primetila sam da na blogu, kao i u životu, postoje raznorazni klanovi. Jedan klan je uredništvo, drugi klan su oni koji mrze uredništvo, treći klan su oni koji bi hteli da se dopadnu uredništvu, četvrti klan su oni koji bi hteli da se dopadnu uredništvu a da se pritom ne zamere onima koji mrze uredništvo, peti klan čine oni koje cela priča ni najmanje ne interesuje ...

Priznajem, ja pripadam petom klanu. Mene te sapunasto-operaste spletke zaista ne interesuju. Niti se meni ko zamerio, niti se trudim da svoje vreme na blogu trošim kako bih nekome dokazivala da je zatupasti seronja. Ne. Zaista me se ne tiče. Mogu ja da imam mišljenje o ovome ili onome (i o ovomeonome) ali se radije zanimam za druge stvari. Recimo svoj blog. Ili vaše.

Kada smo već stigli do mog bloga, priznajem da je možda malo nefer da sam na naslovnici završila tek sa ne-baš-tako-intelektualno-nadahnutim postom o polufinalnoj večeri Evrovizije. Da dokažem da roditeljska ljubav prema deci nije uvek jednaka, od tog teksta mi je nekako uvek bio draži ovaj. Ili ovaj. Ili ovaj. Ili ovaj. Ili ovaj. No, da se poklonu u zube ne gleda dokazuje činjenica da će neki od vas sada kliknuti na ovaj-ovaj-ovaj-ovaj ili ovaj tekst te da oni neće ostati nepročitani a ja večito obeležena kao zatupkasti evrovizijski fanatik. Jer nisam. Možda malo.

Da ne bude da je grana na kojoj sedim uvek zelena, priznajem da postoji nešto vezano za moj blog što me strašno nervira:

Domaćica iz pakla


Dakle, stvarno. Fantastično je kako sam uspela u nameri da si napapirčim verovatno najdosadniji nick u svemiru. Dovoljno je da ga pogledam i da mi se prispava. Taj nick, da se razumemo, nema ama baš nikakve veze samnom. Osim pretpostavke da sam iz pakla, jer to mogućno jesam. Vođenje domaćinstva i ja teško da stajemo u istu rečenicu. Da ilustrujem, moj koncept čišćenja se uglavnom svodi na skupljanje mrvica sa poda čarapama te guranje istih u veš mašinu a o kuvanju i ostalom da ne govorimo.

Dosta sam razmišljala o promeni nicka ali je potom lenjost učinila svoje. Dodatno, svi su se na ovo već navikli pa sam i tu pronašla izgovor za apsolutnu indiferentnost. Pretpostavljam da će se ovo jednoga dana promeniti ali tek kada mi nešto pametno padne na pamet. Ako vi imate koji predlog, rada sam da poslušam. Večiti sam dužnik onom dobročinitelju koji me izvuče iz okova domaćičkog života. Vreme: sad.

Ono što me na blogu nikad ne iznervira, čak naprotiv, jesu vaši blogovi. Bez jeftinog laskanja, u nekima od vas se kriju pravi literarni geniji. Otkako ste mi zamenili sva ostala sredstva informisanja, moj je život zaista postao bogatiji. Možda na netu provodim više vremena nego pre ali se ne kajem. Zašto bih se i kajala kada ga, namesto na nešto krajnje zatupasto kao što su vesti i raznorazni isprazni sitcomi, trošim na nešto što je actually zabavno i korisno? Da imam dovoljno novca (ili novca uopšte) ozbiljno bih razmislila o pokretanju nekog magazina. Zamislite magazin za koji bi, in random order, pisali Ovaj-Onaj, Slobs, Cookie, Rock Roll, Marisi, Xiola, Jesus, Freestyler, TV Blog, Brand New Girl, Jezdimir, Pina i Melita, Zla jetrva, markomania, Ostap, dedarobber, Happy Child, Tajrd hors, Rabljeni političar, Trillian, živčani medo, utvara , Promatrač, Diverzant, Jagodi, Rozan, laprdava, Champs Elysees sa nezaobilaznom kolumnom druga Tita? Pa kladim se da bi on postao apsolutni must svima onima koji se iole snalaze u ovom našem srpsko-hrvatsko-bosanskom desperantu!

Pored vaših blogova, priznajem da me uvek obraduju i vaši komentari. Znam da vam je ponekad teško da nađete pravi komentar za neka moja lokalna pisanija ali sam vam i dalje zahvalna na pokušaju. Iako blog-život nikada ne započinjemo zarad komentara oni na kraju ipak postanu važni, poput nekog priznanja, većeg čak i od dolaska na blogocoolerske liste. Ovaj već nadasve emotivni tekst bih još jednom iskoristila da vam se zahvalim na trudu i da izrazim nadu da uspevam da vam odgovorim istom merom!

Kada smo već kod komentara priznajem da ima i onih koji me "vesele" više od ostalih. To su prvenstveno:

1. anonimni komentari pljuvačkog sadržaja
2. ne-anonimni komentari ustaško-četničkog sadržaja
3. (samo)reklamni komentari
4. komentari koji se sastoje od ":)"
5. komentari kojima se izriče sledeći nadintelektualni zaključak "hihihihihi, super si :))))"

Više od svega ovoga zajedno, iz takta može da me izbaci samo sledeće:

"hihihihihi, super ti je BLOGAČ"


Pa nema reči koje bi mogle opisati moju potrebu da nekome nabijem pesnicu niz grlo kada vidim termin "blogač". Znam da je to uobičajeno hrvatsko tepanje ali od toga naprosto dobijam ospe. Moram li nadalje opisivati zašto ili je to kristalno jasno? Ovim vas putem najlepše molim da suzbijete svaki poriv da tako nešto napišete na mom blogu. U suprotnom, audio-vizuelna mučenja slede. A ima ih. I bole.

Da priču zaokružim, postoji još nekoliko blogo-aspekata koji me vesele. Prvo interkontinentalno-geografska rasprostranjenost mojih čitalaca a zatim i keywords koji su ljude doveli na moj blog. Priznajem da sam, nakon što sam ovu opciju videla u svom svojem sjaju, počela itekako da pazim na to kako ja pretražujem internet. Već se unapred skrušeno sramim svega onoga što sam tražila pre nego što sam postala svesna ove alatke te koristim priliku da se izvinim svima onima koje su moje bespomučne potrage terale u nepatvoreni očaj!!!

Pošto je keywords bilo puno, uz rizik da me ovi ljudi ponovo posete, izdvajam one najinteresantnije:

- ja sam na raskrsnici, kuda dalje
- zakon o trotoaru u Crnoj Gori
- feng šui finansije
- jebem li ga
- kom je dosadno
- stoka na pašnjaku
- daj džabe
- zadnji papa crnac
- traži ime izvođača pod imenom pjesme
- postrojmo se
- voditeljka TV Pink pada u nesvest

Tu su i teme koje muče svaku ženu koja drži do sebe:

- mršavljenje uz humor
- skidanje sala sa stomaka
- uticaj kafe na skidanje kilograma
- emancipacija i orgazam
- emotivna telepatija
- dlakava leđa kako se skidaju
- nedostatak menstruacije
- iz ugla advokata brak i porodica
- Vila Marija serija šta se dešava dalje
- prodaja tekućih usisivača na vodu u BiH
- domaće kreme za obraz
- pilule za jutro posle

I neizbežni seks:

- osnovnoškolski seks
- ciganke sex
- starija teta traži sex u Srbiji
- maloletne slike porno free (iš bolesniku!)
- sex sa Brenom (is there any?)
- najveći penis i pička
- silovanje male dece (?)
- sex sa matorkama/sex sa bakama (putem ovih keywords me pohodi neslućeni broj ljudi, da se zna!)
- oralni seks maltretiranje (eeeek?)
- saveti i veze (!) za veći penis
- silovanje dupeta (hmmm)
- silovali su me (hmmmm part two)

Pored ovih nadasve intrigantnih (?) potraživačkih potreba ima i onih koji su sasvim slučajno naišli na ono što su tražili:

- svet od Vardara pa do Triglava
- sexy domaćice
- Beograd metropola HR (?)
- Yu – interesantno, korisno, zabavno

Naravno, bilo je tu i puno toga drugog ali i puno onih koji su me jednom našli na osnovu neke keyword i onda, nesposobni da zapamte ono rijama.blog.hr, nastavili da me putem tog keyword čitaju svakog dana! Iako sam vam zahvalna na tome što me čitate, skratite si muke i metnite me u favorites, može?

Za kraj, moj najdublji naklon svima koji me na svojim blogovima spominju i linkaju i koji će pored mog odlaska u totalni mainstream nastaviti da dolaze i sa pažnjom čitkaju moje gluposti. Sa namerom da prekinem ovu plejadu psihopatetike, u nekoliko reči ću vam izložiti i svoje planove za budućnost:

U daljoj budućnosti planiram da budem samo bolja.

U bliskoj budućnosti ću morati malo da se povučem kako bih položila ispite. Iako ću se potruditi da vas posećujem a ponekad i komentarišem, to više neće biti tako redovno i religiozno kao do sad. Strpite se jer neće trajati zauvek.

I da, nemojte slučajno da ste me zaboravili ok?!

Toliko od mene u ovoj blog-fazi. Vidimo se uskoro :)

- 20:32 - Serviraj mi svoje mišljenje sa malo peršuna (35) - Uvrsti ovo u svoju knjigu recepata - Popni se na ove merdevine da okačiš zavesu

<< Arhiva >>